Nieuws

Makelaardij en de woningmarkt

Woensdagochtend om 10:00 uur Let's Talk Business op New Business Radio. Fabienne de Vries gaat in gesprek over makelaardij en de woningmarkt met gasten van ERA Nederland. Te gast zijn CEO Paul van den Putten, makelaar Ralph van Wingerden en CDO Arjan Terpstra.

Lees verder

Meten is weten

Binnen een kwartiertje weten of je COVID-19 hebt of niet en weer door met je werk. Lead Healthcare is gestart met een speciale COVID sneltest voor bedrijven. David van Hartskamp is woensdag rond 11:15 uur bij Fabienne de Vries te gast in een Business Update.

Lees verder

Marketing Report

In Marketing Report op New Business Radio, spraken presentator Peter Wybenga en sidekick Bas met Johan van der Zanden van Albert Heijn, Shantia Farshidzad van 4orange, Daniela Depping van Coca-Cola en Carien de Bas-van Middelaar van FrieslandCampina. 

Lees verder

Slimme ticketverkoop

Woensdagochtend rond 11:40 uur een Business Update. Ron Lemmens gaat in gesprek met Tom Mulder en Tim Kant van het bedrijf Entranz over ticketverkoop en slim gebruiken van data. Dit wordt, juist in deze tijd waarbij de evenementensector het zwaar heeft, steeds belangrijker.

Lees verder

Ondernemen is vooruitzien

Roelof Meijer nam zijn gasten tijdens een nieuwe aflevering van Business Open 3.0 mee in het thema ondernemen is vooruitzien. Hoe stel je de juiste vragen en hoe zet je jezelf op volle kracht? Tijdens de uitzending kwamen deze vragen uitgebreid aan bod.

Lees verder

Kerstpakketten tegen verspilling

Een kerstpakket die niet alleen je werknemers in het zonnetje zet, maar ook voedselverspilling tegen gaat. Dat is het nieuwe initiatief van Kerstpakketten-Thuisbezorgd.nl. Jasper van Roon was een uur lang te gast bij Martine Hauwert in Let’s Talk Business.

Lees verder

Reorganisatie in crisistijd

Martine Hauwert ging tijdens een Business Update in gesprek met Carolien Lasonder en Pascal Besselink van DAS over reorganisatie. Aan welke knoppen kan je draaien in zwaar weer en wanneer moet je ingrijpen?

Lees verder

Geef je werkvloer een mobiele boost

Verkoop en productiviteit op de werkvloer een boost geven door wereldwijd de norm van mobiel leren te bepalen dat is de visie van MobieTrain. Hoe ze dat doen vertelde Guy van Neck, founder en CEO van MobieTrain, aan Martine Hauwert in Let’s Talk Business.

Lees verder

Wonen in een zeecontainer

Een Business Update over duurzaam wonen op New Business Radio. Ron Lemmens ging in gesprek met Tom Mulder van ZeecontainerWoningen.nl over een nieuwe manier van bouwen door middel van zeecontainers.

Lees verder

Real time analysis

Miljoenen wereldwijde nieuwsbronnen realtime analyseren, om zo voor klanten een soort early warning systeem te zijn. Sjoerd Leemhuis, oprichter van Owlin, vertelde over hoe dit werkt bij Robert Denneman tijdens een Engelstalige Let's Talk Business op New Business Radio.

Lees verder

People Power

Glenn van der Burg ging, tijdens People Power op New Business Radio, in gesprek met hoogleraar Paul Boselie en universitair docent Veerle Brenninkmeijer van de Universiteit Utrecht. Daarnaast stond het Forum met Harry Starren in het teken van feest.

Lees verder

Bridging the gap

Verbinden van mensen en zaken is ontzettend belangrijk. Hoe werkt verbinden bij het managen van internationale juridische en zakelijke projecten? Angligène Servania-Woods van The Bridge was bij Ron Lemmens te gast in een Business Update. 

Lees verder

Drijvende zonneparken

In 2030 moet er 35 terawattuur aan duurzame stroom worden geproduceerd. Zijn drijvende zonneparken een oplossing? Willem Biesheuvel van Groenleven, Martin de Haan van Royal HaskoningDHV en Hans Gels van Sportvisserij Oost-Nederland waren bij Glenn van der Burg te gast in Impact.

Lees verder

Stikstofuitdagingen

Glenn van der Burg sprak tijdens een nieuwe aflevering van Groene Groeiers met Jeannette Baljeu van de Provincie Zuid-Holland, Ivo Tanis van Buro Regen&Water, Koos Spierings van Spierings Mobile Cranes en Joost van Gils van Heijmans over de stikstofproblematiek.

Lees verder

Digitale transformatie

Bedrijven zijn opzoek naar nieuwe vormen van dienstverlening en interactie. Yenlo levert integratie services, waarbij ze focussen op de digitale transformatie van organisaties. Ruben van der Zwan was te gast bij Fabienne de Vries in Let’s Talk Business.

Lees verder

Gezonde lucht in je werkomgeving

Een beter binnenklimaat voor werknemers is in deze coronatijd erg van belang, maar waarom is een gezonde lucht op kantoor zo belangrijk? Fabienne de Vries sprak erover met Annelies de Jong van Euromate in Let's Talk Business. 

Lees verder

Karlijn L'Ortye in Van A tot Z Succesvol

Karlijn L'Ortye was bij Hessel Jan Smink te gast in Van A tot Z Succesvol. Karlijn is sinds 1 september 2020 directeur van het NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren). Het laten groeien van bedrijven, organisaties, teams en uiteindelijk 'de mens' is wat haar drijft.

Lees verder

De transformatie van jouw bedrijf

RoboRana Nederland houdt zich bezig met het transformeren van data-intensieve bedrijfsprocessen voor organisaties. Robert Denneman ging in gesprek met Roel Hoeks, Managing Partner en Co-Founder van RoboRana NL, over ondernemerschap, innovatie, en duurzaamheid.

Lees verder

De kansen in digitaliseren

Ron Lemmens ging tijdens een nieuwe Business Update in samenwerking met Nyenrode in gesprek met Ronald den Elzen, Chief Digital & Technology Officer bij Heineken. Ze spraken onder meer over het belang en de kansen van digitalisering in coronatijd. 

Lees verder

Slimme tax planning en meer

Roelof Meijer sprak tijdens een nieuwe uitzending van My Personal Finance met zijn gasten over slimme tax planning en meer. Te gast waren Raymond Mars, Anne-Marie van der Lee, Willem Johannesma en Judith Scherrenberg.

Lees verder

De Ondernemer

Robert van den Ham ging tijdens deze speciale uitzending van De Ondernemer in gesprek met Jan Meerman van INretail en consumentenpsycholoog Patrick Wessels over de huidige situatie en hoorde je Lennard van Otterloo over Brexit.

Lees verder

People Power

Glenn van der Burg sprak tijdens People Power met Derek Bruce van Signify en Tom Bos van de Online Academy over een 'leven lang leren'. Verder sprak Glenn met Martine Bolhuis en Walter Lammerse, beide van Centraal Beheer, over duurzaamheid. 

Lees verder

Een grote verandering in de zorg

Stichting MedMij zorgt ervoor dat iedereen veilig kan beschikken over zijn of haar gezondheidsgegevens. Hierdoor staan ze precies tussen de zorg en patiënt in. Fabienne de Vries sprak met algemeen manager Marc van Dijk over deze unieke positie in de zorg.

Lees verder

Creatief geld verdienen

In de tweede uitzending van KACHING! ging presentator Jalal Selmani, met The Happy Rich Millennial Jessy als co-host, in gesprek met Arjan Vliegenthart. Met de directeur van het Nibud spraken ze over hoe jongeren creatief geld kunnen verdienen en hun uitgaven beter regelen.

Lees verder

Funding Your Business

Fabienne de Vries ging tijdens deze uitzending van Funding Your Business in gesprek met Edwin Adams van Geldvoorelkaar en met Carlo van der Weg, Bart Zwinkels en Edwin ten Cate van Credion in gesprek over alternatieve funding in deze tijd.

Lees verder

De strijd tegen criminaliteit

Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit levert een bijdrage aan de opsporing en bestrijding van criminaliteit. Fabienne de Vries ging uitgebreid in gesprek met Hendrik Steller van het LIV in Let's Talk Business.

Lees verder

De toekomst van tv

Georgette Schlick van Fremantle Nederland schoof bij Bert Kok en Rick van Dijk aan tijdens MediaMatters. Sinds ze als twintiger de juridische detacheringstak van Brunel uit de grond stampte, staat ze te boek als supertalent.

Lees verder

De noodzaak van digitalisatie

Ron Lemmens ging tijdens een nieuwe Business Update in samenwerking met Nyenrode in gesprek met Sake Algra, managing director bij T-Systems. Ze spraken onder meer over de noodzaak van digitalisering en het belang van de digitale transitie bij bedrijven en organisaties.

Lees verder

Zakelijke communicatie op z'n best

Avaya is gespecialiseerd in zakelijke communicatietechnologie en helpt organisaties om klantcommunicatie te verbeteren. Fabienne de Vries ging met Michiel Noordermeer en Arjen Mossinkoff van Avaya Nederland in gesprek over de ontwikkeling van cloud-communicatieoplossingen.

Lees verder

Bewegen door de wind

Marco Maréchal was tijdens Smart Mobility op bezoek bij kunstenaar Theo Jansen van Galerie AKINCI. Theo werd beroemd met zijn strandbeesten, die de hele wereld over gingen. Hoe kijkt hij naar mobiliteit en de toekomst daarvan?

Lees verder

De Ondernemer Onderweg

In de allereerste uitzending van De Ondernemer Onderweg ontving Roland Tameling in de studio Mike Belinfante, Senior Manager Public Relations & Spokesman van MG Motor Europe. Hoe gaat hij het nieuwe Chinese merk in de Europese markt zetten?

Lees verder

De Ondernemer

Robert van den Ham ging tijdens De Ondernemer op New Business Radio in gesprek met Noud Baijens, directeur van Pro Contact. Wat zijn de meest gemaakte fouten bij het opnieuw opstarten van een bedrijf en gaf hij tips over hoe je een bedrijf weer opbouwt na corona. 

Lees verder