Nieuws

Ondernemende millennials in KACHING! op New Business Radio

Praten over geldzaken saai? Daar dacht de jonge programmamaker Jalal Selmani (27) anders over. Hij ontvangt vanaf vrijdag 7 augustus, samen met een steeds wisselende co-host, maandelijks jonge ondernemers in het nieuwe programma KACHING! op New Business Radio.

Lees verder

Smart living

Zoek je iets leuks om te doen deze coronaperiode? Geef je woning een make-over! Michiel de Zeeuw schoof tijdens een Business Update aan bij Martine Hauwert om te vertellen over de do's en don'ts in een woning en waar we op moeten letten bij het inrichten van een woning.

Lees verder

Visualiseren kan je leren

Luke Liplijn ging tijdens deze aflevering van Data Studio in gesprek over Augmented Reality, datavisualisatie en interactieve kaarten met AR-specialist Isabelle Udo van VideOrbit en Thijs Herwig van Matrixian Group.

Lees verder

Stabiel netwerk onder datadruk

Nu er tijdens de coronacrisis veel thuisgewerkt werd en dat naar verwachting 'here to stay' is, is een stabiele netwerkverbinding een must. Martine Hauwert sprak over de wereld van netwerkinfrastructuren tijdens een Business Update met Roeland Dillen van Panduit.

Lees verder

Gemakkelijk achteraf betalen

Veel mensen winkelen online, maar waarom vooraf betalen als je achteraf pas weet wat je hebt gekocht? Met AfterPay hoef je je aankoop pas te betalen als je het in huis hebt. Wilco Slabbekoorn van AfterPay was bij Ron Lemmens te gast in een Business Update.

Lees verder

Overwinningen en tegenslagen

Gijs-Jan Witkamp, founder van Esteon.com, Housify.io en Digiborrel.nl, schoof bij Fabienne de Vries aan in Let’s Talk Business. Hoe ging ondernemen in coronatijd? Esteon.com had 40% minder omzet, maar Digiborrel.nl werd een landelijk succes.

Lees verder

Focus op human touch

Martine Hauwert ging tijdens een Engelstalige Business Update in gesprek met Anne Asensio, Head Design Experience & Innovation bij het Franse Dassault Systèmes. Wat is de invloed van de COVID-19 pandemie op design? Staat de mens nu meer centraal?

Lees verder

Iedereen een baan

Cedris is de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt en een belangrijk nieuw onderdeel van deze sector is de basisbaanregeling. Fabienne de Vries ging tijdens Let's Talk Business in gesprek met Desiree Curfs lid van het algemeen bestuur Cedris en Henry Joustra.

Lees verder

Marketing Report

In Marketing Report op New Business Radio sprak Peter Wybenga samen met sidekicks Rogier Bruggeman en Ron Lemmens in de studio met Henriette van Swinderen van BVA, Eelke Verwijs van Pernod Ricard en met Liedewij Hentenaar van RAB over de derde Online Radio Awards.

Lees verder

Concurreren met koffie

Een extra De Ondernemer op New Business Radio. Robert Denneman ging, met marcom-expert Thijs van Dijk aan zijn zijde, in gesprek met Crispijn de Koning van Verum. Verum is een warme drank die de traditionele koffiecultuur op zijn kop moet zetten. 

Lees verder

Samen de cirkel sluiten

Glenn van der Burg sprak in Impact met Meinderdjan Botman van Renewi en Nanne Fioole van RetourMatras. Hoe zorg je dat je de cirkel rondom een product sluit? Dat doe je niet alleen. Sterker nog, daar moet je met een flink aantal partijen samenwerken.

Lees verder

Tastbaar tijdens social distancing

Ron Lemmens sprak tijdens een Business Update met Bart van den Berg van Fujifilm en Mitchell Plaizier van PHOTOFLYER over o.a. kansen zien tijdens de coronacrisis met sympathieke of experience acties en de revival van tastbare foto's.

Lees verder

Meer dan een vakbond

Jamal el Jabli, Sherisse Wongsoredjo, Karim Abarkan, Ger IJzermans en Romana Stigter van LBV waren bij Martine Hauwert te gast in Let’s Talk Business. Samen gingen ze in gesprek over de verschillende takken binnen de organisatie.

Lees verder

De Ondernemer

In de laatste uitzending van De Ondernemer voor de zomerstop sprak Thomas Hendriks met INretail-voorzitter Jan Meerman over het Grote Stedenplan, Camille Oostwegel over horeca, Lori van Waes over retail en met Eelko van Drongelen van WeFlyCheap.

Lees verder

People Power

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek met Gerwald van den Oetelaar en Tom Bos over de rol van start-ups in de ontwikkeling van het leren in organisaties. Met Steven van Belleghem en Oscar Lausegger praatte hij over de invloed van technologie op werk.

Lees verder

Elke crisis te boven dankzij IT

Met een halve eeuw ervaring in de IT-sector heeft topman Ad Nederlof al veel meegemaakt. Na dienstverbanden bij grootmachten Oracle, Exact en Genesys begon hij in 2005 de VANAD Group. Fabienne de Vries ging met hem in gesprek in Let's Talk Business.

Lees verder

A green world

Het belang van de energietransitie was al bijzonder groot. Om klimaatverandering tegen te gaan moet het gebruik van CO2 drastisch verminderd worden. Wat is er nodig om dit te versnellen? Glenn van der Burg sprak er over met Roland Pechtold van GroenLeven in Impact.

Lees verder

Let's Zoom in

Tijdens de coronacrisis werkten we vanaf huis en gebruikten Zoom om in contact te blijven. Jeff Koll en Frank Aan de Stegge van Zoom schoven bij Fabienne de Vries aan in een Engelstalige Let’s Talk Business. Ze gingen o.a. in gesprek over de toekomst van thuiswerken en van Zoom.

Lees verder

Mommy to be massage

Zwangerschapsmassages zijn populair, maar waarom is het zo belangrijk voor de mommy to be en de baby? Anja van Berckel van Pro Body Massage was bij Ron Lemmens te gast in een Business Update.

Lees verder

Frits Sissing in Van A tot Z Succesvol

Hessel Jan Smink ging tijdens een nieuwe aflevering van Van A tot Z Succesvol in gesprek met Frits Sissing. Hoe heeft AVROTROS-presentator zich staande gehouden tijdens de coronacrisis en hoe gaat het nu? Daarnaast ging het ook over mentale vitaliteit.

Lees verder

Een waardevolle samenleving

LBV is een vakbond die zich sterk maakt voor een eerlijk en passend inkomen voor iedereen. Ger IJzermans en Karim Abarkan van LBV schoven bij Martine Hauwert aan in een Business Update. Ze gingen in gesprek over de organisatie en juridische dienstverlening.

Lees verder

De Ondernemer

Robert van den Ham ging tijdens De Ondernemer met zijn gasten in gesprek over onder meer de vervanger voor Booking.com, de rechten van online kopers, Brexit en coronaproof winkelwagens.

Lees verder

People Power

Glenn van de Burg ging in gesprek met Joop Schippers van Universiteit Utrecht, docent Mara Yerkes en Eelke Pol van gemeente Gouda. Daarnaast schoven Sonia Sjollema van NSVP en Corine Buers van Regioplan bij Joop en Glenn aan over jongeren in de arbeidsmarkt.

Lees verder

AI Song Contest

Marcell Ignéczi en Pieter Schaap van COMPUTD schoven bij Martine Hauwert aan in Let's Talk Business. COMPUTD is een data science service provider en heeft het doel om een vertrouwde partner te worden in data science en artificial intelligence.

Lees verder

Innovatie in de mediasector

Daniël Kegel schoof bij Bert Kok en Rick van Dijk aan in MediaMatters. Sinds september vorig jaar is hij verantwoordelijk voor de digitale strategie van de NOS, productinnovatie en de technische ontwikkeling van alle digitale uitingen.

Lees verder

Eerste grote event na lockdown live op New Business Radio!

Op New Business Radio vond op woensdag 1 juli vanaf 00:00 uur de aftrap plaats van het allereerste grote event van Nederland na de lockdown. Vanuit de Kromhouthal in Amsterdam Noord werden de Cross Media Awards 2020 uitgereikt!

Lees verder

100 jaar ondernemen

Het in 1919 opgerichte familiebedrijf Paardekooper weet alles op het gebied van duurzame verpakkingen. Tijdens het 100-jarig jubileum ontvingen zij het predicaat Koninklijk. Lyanne Paardekooper was te gast bij Fabienne de Vries in Let's Talk Business.

Lees verder

Smart mobility in Flevoland

Marco Maréchal ging tijdens Smart Mobility in gesprek met Anjo Simonse, wethouder in de gemeente Noordoostpolder; gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland en Jan Hendrik Sweers, directeur Provincie Flevoland.

Lees verder

Let op je privacy

Ron Lemmens sprak tijdens een Business Update met Carolien Lasonder, privacy specialist bij DAS. Een onderwerp dat zeker in deze bijzondere tijd een extra dimensie krijgt. Wat is het belang van privacy en waar moeten ondernemers op letten?

Lees verder

Groeien tijdens de lockdown

Sinds de coronacrisis zitten we veel binnen. Verschillende platformen zien een forse stijging van abonnementhouders. Zo ook Readly, een platform waarop je magazines kan lezen. Liana de Wit van Readly was te gast bij Martine Hauwert in een Business Update.

Lees verder

Corona versus Toerisme

Robert van den Ham sprak tijdens De Ondernemer met Elske Doets van Doets Reizen over de situatie in de toerismebranche, de Turkije-aanpak van Corendon en haar nieuwe boek. Daarnaast hoorde je het verhaal van twee winnende studentenbedrijven van de Student Company van het Jaar.

Lees verder

People Power

Glenn van der Burg ging in People Power tijdens de eerste twee uur met verschillende gasten in gesprek over hun nieuwe boeken en in het laatste uur sprak hij met zijn gasten over hoe je gamen in je organisatie gebruikt om het leren te stimuleren.

Lees verder