Nieuws

People Power

Glenn van der Burg praat met dé sollicitatie expert Aaltje Vincent over werven, selecteren en solliciteren. Jacqueline Hospers vertelt over haar boek "Liefdevol Leidinggeven" en antropoloog Jitske Kramer vertelt waarom inclusie belangrijk is. Maandag om 15:00 uur.

Lees verder

Noodkredieten

Hoe gaan kredietverstrekkers om met de coronacrisis en wat is de impact hiervan op de liquiditeiten? Moeten ondernemers hun bedrijfsplannen aanpassen en kunnen we iets leren van deze situatie? Ron Lemmens vroeg het aan Carlo van der Weg van Credion in deze Funding Your Business update.

Lees verder

Uitstel van Belastingen

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers spraken Ron Lemmens en Thomas Hendriks van De Ondernemer over de Belastingdienst en NOW-regeling. Daarnaast is er een interview met Hans Biesheuvel van ONL want zij hebben een ondernemers meldpunt tegen eenzijdige maatregelen geopend.

Lees verder

Brein Kracht

Nu meer dan ooit hebben we warme harten, sterke verbintenissen en capabele leiders nodig. Marinka Lipsius van de Mindkey Academy, Philip Jordanov en Beirem Ben Barrah van Neurofied vertelde tijdens Let's Talk Business over het BusinessAid programma.

Lees verder

Cijfers en Faillissementen

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers hoorde je alles over de eerste cijfers van de noodmaatregelen, faillissementscijfers, nieuws van virologen, dat KLM op het matje is geroepen en werden de enorme hoeveelheid werklozen in de USA en een hoop nieuwe initiatieven besproken.

Lees verder

Love Your Data

Hoe meet je de impact van journalistieke producties? Erik van Heeswijk, CEO van het analyticsbedrijf SmartOcto, vindt dat data niet langer de vijand maar de vriend zou moeten zijn van redacties. Bert Kok en Rick van Dijk spraken met hem in MediaMatters.

Lees verder

Creatief Ondernemen in de Crisis

In deze Business Update hoorde je Rosanne van Zalingen van Boost over hoe je kan overleven als ondernemer in deze crisis. Een krachtige mindset is belangrijk, je zal je strategie moeten omzetten en jezelf opnieuw uitvinden. Want je kan de wereld niet veranderen, wel jezelf!

Lees verder

Verbinding en communicatie

Één bedrijf, één team, één missie. Het is lastig dat voor ogen te houden als iedereen thuis werkt. Wat kan er wel en hoe blijf je je mensen erbij betrekken? Tanja Brückmann van Brückmann Training & Projectmanagement geeft advies.

Lees verder

Tips & Tricks voor Stress

Wat doet stress met ons brein? Hoe kunnen leidinggevenden goed communiceren tijdens de corona periode, waarbij we empathisch leiderschap in acht nemen? We kregen zinvol advies van Marinka Lipsius van de Mindkey Academy en Philip Jordanov van Neurofied in deze Business Update.

Lees verder

Anderhalve-Meter-Economie

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers blikte men terug op de persconferentie van gisteren. Ook was er aandacht voor de campagne van deurwaarders. Daarnaast werd er gesproken over de sectoren die nog geen financiële steun krijgen en de vuist die bedrijven tegen verhuurders maken.

Lees verder

Sterker door ellende

Juist tijdens de coronavirus is het belangrijk om te zoeken naar positiviteit en troost. Greet Vonk is een van de auteurs van het boek 'Posttraumatische Groei - Sterker door Ellende' met als boodschap om ellende te vertalen naar groei. Leed is naar maar je kunt er wel wat mee doen.

Lees verder

Gaan we door of niet?

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers hoorde je alles over over de grote vraag van vandaag: Gaan de maatregelen vanavond verlengd worden of niet? Daarnaast werd er uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe NOW-regeling en de huurverlaging voor horecaondernemers.

Lees verder

Smart mobility in Utrecht

In een iets aangepaste uitzending van Smart Mobility ging Marco Maréchal in gesprek met Arne Schaddelee, gedeputeerde van de Provincie Utrecht. Hoe gaat de provincie om met zaken als MaaS, connected cars en zelfrijdende auto's?

Lees verder

People Power

Hoe staat het met de arbeidsmarkt? Hoe kan een afdeling Learning & Development van waarde zijn? Wat zijn de inzichten van Dominique Haijtema? Het Forum ging over 'De Switch'. Je hoorde het allemaal tijdens People Power met Glenn van der Burg. 

Lees verder

Legal Leap into the Future

In deze Business Update hoorde je van alles over het advocaat loze advocatenkantoor Legal Wing. Ze maken namelijk Legal Tech Software waarmee juridische processen versneld worden. In deze chaotische tijd is meer controle op risico's en kansen natuurlijk meer dan welkom!

Lees verder

Basisinkomen, Huurverlaging & TOGS

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers hoorde je over de zzp-loketten, de versoepeling van de SBI-code, een sociaal basisinkomen voor zzp'ers en over de BMKB-regeling van Rabobank topman Wiebe Draijer. Vervolgens hoorde je over de TOGS regeling en de noodloketten.

Lees verder

Verruiming en opheldering over TOGS-regeling

In deze tweede weekend editie van de Corona update voor ondernemers hoorde je Ron Lemmens die in gesprek ging met Robert van der Ham en Jacco Vonhof van MKB Nederland om verheldering te geven over de TOGS-regeling voor ondernemers.

Lees verder

Verwarring over de '4000 euro regeling' voor ondernemers

In de weekend-editie van De Corona Update voor Ondernemers hoorde je Thomas Hendriks van De Ondernemer en Ron Lemmens in gesprek met Hans Biesheuvel van ONL over de TOGS-regeling.

Lees verder

Noodloketten & Klimaatregelen

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers hoorde je alles over de noodloketten voor zzp'ers, de verschillende scenario's die het MKB schetst, de discussie in het Europees Parlement en sprak men over klimaatmaatregelen en de situatie voor kleine- en grote winkels.

Lees verder

Duurzame Economische Reset

Welke kansen biedt de economische pauze die we nu door de coronacrisis beleven? Glenn van der Burg sprak met Rens van Tilburg van Sustainable Finance Lab, Mark Sanders en Klaas van Egmond van Universiteit Utrecht en Karen Maas van Impact Centre Erasmus in Impact.

Lees verder

Steunmaatregelen en winkelen

In De Corona Update voor Ondernemers hoor je over minister Hoekstra en de steunmaatregelen. Daarnaast was er aandacht voor de gesloten winkels, flexwerkers, supermarkten, vakanties en de toename van bestellingen. In de ochtend update ontdek je meer over #supportondernemers.

Lees verder

Ook een digitaal virus?

Wat voor een effect heeft de coronacrisis op de marketingwereld? Deze vraag werd beantwoord door Pieter Voogt, strategy consultant bij online marketingbureau PauwR. Tijdens de podcast kwamen de negatieve gevolgen maar ook de kansen naar boven.

Lees verder

Krachtig door de crisis komen

Door middel van de Coronacrisis Denktank zet marketing en communicatiebureau Stuwkracht zich ook tijdens de coronacrisis in voor ondernemers. Martin Boomkens, co-founder van Stuwkracht, helpt ondernemers om om te denken tijdens de crisis. 

Lees verder

Tijd voor Pianospelen

Veel mensen werken noodgedwongen vanuit huis of hebben überhaupt niks meer te doen door de coronacrisis. Sommigen zoeken een uitweg in hobby's een nieuw leven inblazen of door een nieuwe hobby te starten. Alec Breunesse van Clavis Piano's zag al veel nieuwe mensen voorbijkomen.

Lees verder

All about advertising

Luke Liplijn sprak tijdens Data Studio Gerrit Reinders, founder van Adcombi. Tijdens de uitzending gingen ze in op local based advertising en hoe je deze advertentie methode het beste kan gebruiken. 

Lees verder

De Corona Update voor Ondernemers

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers namen Ron Lemmens en Thomas Hendriks van De Ondernemer het laatste nieuws uit Nederland en Groot-Brittannië door. Daarnaast bespraken ze nieuwe initiatieven van ondernemers en cybersecurity. Ook sprak Ron met Ronnie Overgoor.

Lees verder

Online Bijles

Bijles Aan Huis stelt momenteel hun online bijles platform beschikbaar voor scholen. Robert Denneman sprak oprichter Jamie Schuller over de huidige situatie van de onderwijssector tijdens een Business Update. 

Lees verder

De kloof tussen werkveld en jong talent

Blackbear gelooft in de toekomt van jonge talenten waardoor ze de kloof tussen het werkveld en jong talent willen dichten. Robert Denneman sprak met co-founder Joep Wittebrood over het ware verhaal van Blackbear. 

Lees verder

Britain in lockdown

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers spraken Ron Lemmens en Thomas Hendriks onder meer over het nieuwe pakket maatregelen, kregen we insights van Lennard van Otterloo over hoe het in Groot-Brittannië gaat en hoorde je Carlo van der Weg over geld naar het MKB.

Lees verder

ICT Goed Organiseren

Wat speelt er momenteel in de Internet- en datadienstsector? Wat kan het bedrijf ICT Organisatie betekenen voor zzp'ers? Presentator Robert Denneman vroeg het aan eigenaar Coco Rosenboom tijdens een Business Update.

Lees verder

Grip op kennis

MyCademy helpt organisaties de kennisontwikkeling voor hun professionals te vereenvoudigen en te professionaliseren. Robert Denneman sprak met directeur Patrick Kieviet over hoe en wat voor kennis zij overdragen.

Lees verder

Praxis: Personeel op eerste plek

Tijdens De Corona Update voor Ondernemers werd er gesproken over de bouwmarkten en de drukte in het weekend. Daarnaast sprak Ron Lemmens marcom-expert Thijs van Dijk, hoorde je alles over de situatie bij reisorganisatie Corendon en sloot men al met de blog van Nico Dijkshoorn.

Lees verder