Nieuws

From Finland with IT

Donderdagmiddag om 14:00 uur een speciale Let's Talk Business op New Business Radio. Folkert Tempelman was aanwezig op het 600 Minutes Executive IT event in Rotterdam en sprak daar met Andre Sibov en Heikki Hämäläinen van Eficode en met Jari Litmanen.

Lees verder

Van visie tot resultaat

Hessel Jan Smink sprak tijdens Van A tot Z Succesvol met Joost van der Pols en Robbert Veraart van Codecentric Nederland. Ze creëren maatwerk software en helpen daarnaast organisaties zelf software te bouwen.

Lees verder

Een strijdmiddel tegen kanker

Folkert Tempelman ging tijdens een Engelstalige Let's Talk Business op New Business Radio in gesprek met Marta Kijanka, CEO van APO-T. Ze hadden het tijdens de uitzending over de ontwikkeling van hun precisiewapen tegen kanker.

Lees verder

Industrieel droppoint

Martine Hauwert sprak in Let's Talk Business met Riks Noorman, CEO van World Treasury Center. Het World Treasury Center is een mondiaal register en industrieel droppoint voor beoordeling en waardebepaling.

Lees verder

Een onderneming op wielen

Anna Neeltje de Boer ontving tijdens De Ondernemer Jurriaan Kamer in de studio waar ze het hebben gehad over zijn boek 'Formule X'. Een verhalend managementboek over snelheid, leiderschap en organisatieverandering. 

Lees verder

People Power

Glenn van der Burg ging in People Power in gesprek met Stephanie Raber van de HOI Foundation en Milou Wolsing van de ABN AMRO; Sascha Bruggink, Tom van Disseldorp en Martine Bolhuis van Centraal Beheer Open en Jitske Kramer van De Corporate Tribe. 

Lees verder

Een nieuwe focus

Thinkwise is een leverancier van een softwareplatform waarmee eenvoudig en snel smart enterprise software gerealiseerd wordt. Victor Klaren en Mark van den Berg van Thinkwise waren een uur te gast bij Fabienne de Vries in Let's Talk Business.

Lees verder

Een duurzaam drankje

Folkert Tempelman ontving in Let's Talk Business Bibianne Roetert, brand manager van Lipton Ice Tea en Nicole van der Burgh, brand manager van Lipton Ice Tea bij Unilever. Wat zijn de duurzame ambities van Lipton?

Lees verder

Impact met issue makers

Glenn van der Burg ontving in Impact Mayke van Keep, oprichter van The Issuemakers en schrijver van het boek 'Issue Denken, echte bazen maken impact.' Wat betekent impact voor een bedrijf wat zich juist bezig houdt met maatschappelijke vraagstukken?

Lees verder

Productie van onbereikbare medicijnen

Martine Hauwert sprak tijdens Let's Talk Business op New Business Radio met Tim, Diederik en Gijs van Rijn van Kernfarm. Ze hebben het gehad over de missie, visie en toekomst. Wat zijn FIXR producten en wat kunnen veehouders hier van verwachten?

Lees verder

Lennart van der Meulen in MediaMatters

In MediaMatters spraken Bert Kok en Rick van Dijk met Lennart van der Meulen, directeur van de VPRO, over de publieke omroepen en de plannen van minister Slob. Ook legde hij uit wat hij bedoelt met ‘content first’.

Lees verder

Circulariteit als succesmodel

Frans van Houten, CEO van Philips, zet zich met hart en ziel in voor circulariteit als succesmodel en is dan ook een belangrijke opinieleider op het gebied van circulair leiderschap. Mildred Hofkes was in het kader van de reeks Dutch Circular Leadership bij hem op bezoek.

Lees verder

Buiten de grenzen treden

Martine Hauwert ging tijdens Let's Talk Business op New Business Radio in gesprek met Nicolas en Nick Grooss, familie van elkaar en samen oprichters van Welmac. Een onderneming met ambities waar de klimaatproblematiek een hoop invloed op heeft.

Lees verder

Digitale cadeaukaart

Yesty is een online platform waar je je gepersonaliseerde digitale cadeaukaarten kan kopen van bekende merken zoals De Bijenkorf, Zalando en meer. Nick Stals CEO en founder van Yesty schoof aan bij Fabienne de Vries in Let’s Talk Business.

Lees verder

Financiële apk

Roelof Meijer ging tijdens My Personal Finance met zijn gasten in gesprek over je financiële apk. Hoe voorkom je grote risico's, hoe benut je je kansen optimaal en hoe helpt zo'n apk daarbij?

Lees verder

Veiligheid in de bouw

In de 'veiligheid op de werkvloer update' ging Martine Hauwert in gesprek met Theo Baggerman over de visie van Dura Vermeer op deze thematiek. Theo is KAM Manager en Hoger veiligheidsdeskundige bij Dura Vermeer. Ook schoof veiligheidsexpert Edwin Ferdinadus aan.

Lees verder

Vrouwen aan de top

Anna Neeltje de Boer ontving tijdens De Ondernemer de eigenaresse van Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017, Elske Doets in de studio. Hoe kom je als vrouw met ambities aan de top van de zakenwereld?

Lees verder

People Power

Glenn van der Burg sprak in People Power in de eerste twee uur met Heleen Cocu-Wassink van ASML over HR. Het laatste uur ontvingen Glenn en Harry Starren verschillende gasten in het Forum.

Lees verder

Kopen/Verkopen: alles op een rijtje

In MKB Investeringsupdate was Marcel Vlaar van RSM Accountants te gast bij Folkert Tempelman om de ‘haken en ogen’ die een aankoop-en verkoopproces met zich meebrengen te belichten. Marcel heeft Financiële Due Diligence ervaring ten behoeve van PE en MKB+ plus.

Lees verder

Leren in de praktijk

Fabienne de Vries sprak tijdens Let's Talk Business op New Business Radio met Lieke Schepers, CEO van Yacht en Sjoukje de Vries, Business Development Manager van Yacht. Tijdens deze vierde uitzending met Yacht hebben ze het gehad over trainees.

Lees verder

Challenge the bicycle industry

In de laatste speciale uitzending van de De Ondernemer ontving Anna Neeltje de Boer in de studio Bob en Tom Schiller van Mokumono Cycles. Ook belde Anna Neeltje met marcom-expert Thijs van Dijk en Martin Kloet over de wet informatie plicht.

Lees verder

De Ondernemer live vanaf het MKB Ondernemerscongres

Anna Neeltje de Boer, Robert van den Ham en Folkert Tempelman deden 6 uur lang LIVE! verslag van het MKB Ondernemerscongres vanuit de Brabanthallen in Den Bosch. In de studio en op de beursvloer spraken zij met inspirerende ondernemers. 

Lees verder

Informeren wat er speelt

Koen Bugter ging tijdens Let's Talk Business op New Business Radio in gesprek over de Regionale Salarisdagen met Jacqueline Groebbé van organisator Rendement Uitgeverij en Dik van Leeuwerden, dagvoorzitter en spreker tijdens het evenement.

Lees verder

Verandert de woningmarkt?

Luke Liplijn ontving in Data Studio Tom Smeitink en Bart Meijer van het woninginformatie en technologiebedrijf Avix. Daarnaast ging hij in gesprek met Martijn Groot, directeur van Remax Nederland, over de ontwikkelingen binnen de vastgoedsector.

Lees verder

Duurzaam bouwen

Erik Koremans van New Horizon Material Balance schoof aan bij Martine Hauwert. In de ogen van New Horizon is ieder gebouw een donorgebouw. Ze hergebruiken zoveel mogelijk materialen voor de bouw. 

Lees verder

AI is here to stay

Anna Neeltje de Boer ontving tijdens de Ondernemer Jasper Wognum van BrainCreators in de studio. Ze belde met Thijs van Dijk over het laatste ondernemersnieuws en Louis Huijts van VBO Makelaar over de aanschaf van een bedrijfspand en bedrijfsvastgoed. 

Lees verder

Online veiligheid

Tegenwoordig laat bijna iedereen een digitaal spoor achter op internet. Bijvoorbeeld bij het doen van aankopen bij webwinkels. Digidentity beschermt de digitale identiteit van internetgebruikers. Marcel Wendt was te gast bij Martine Hauwert in Let’s Talk Business.

Lees verder

Smart Mobility

In Smart Mobility op New Business Radio ging Marco Maréchal in gesprek met John Brenninkmeijer over smart mobility en beleggen en de ambassadeur van Kazachstan in Nederland, Magzhan Ilyassov over smart city en smart mobility.

Lees verder

Schoenen voor de hele familie

Een familiebedrijf met de missie: ‘leuke schoenen maken waar mensen blij van worden'. Robert van den Ham sprak tijdens de uitzending van De Ondernemer met Reynier van Bommel, van Van Bommel schoenen.

Lees verder

People Power

In People Power sprak Glenn van der Burg met Inge van Nispen en Matthijs Verburg over werk; Jurgen Schut, Marie-Sophie Prins en Marguerithe de Man over organisatiekunde en Jan van Helden en Maxim van Damme over de WAB.

Lees verder

Of je wortel lust

Tijdens De Ondernemer op New Business Radio sprak Anna Neeltje de Boer in de studio met Koen Kaljee van Knakwortel en belde ze met Pieter van der Lippe van Manpower over de Week van de WAB.

Lees verder

Van uitstoot naar prestatie

De CO2 uitstoot is een veel besproken onderwerp. Hoe gaan bedrijven hiermee om en wat voor rol speelt de CO2-Prestatieladder. Fabienne de Vries ging op New Business Radio in gesprek met Maud Vastbinder en Annemiek Lauwerijssen van SKAO.

Lees verder