Nieuws

Iets Eerlijks DOEN

Wat is het verhaal achter DOEN Participaties (Stichting DOEN) en hoe gaat het met Fairphone, één van de bedrijven waar ze in investeren? Vrijdag gaat Ron Lemmens in Let's Talk Business om 10:00 uur in gesprek met Idriss Nor van Stichting DOEN en Eva Gouwes van Fairphone.

Lees verder

Zit nooit stil!

In beweging blijven terwijl je lekker zit. Het is goed voor je lichaam en het kan echt! Wigli ontwikkelde een speciale stoel die rugproblemen kan voorkomen. Ron Lemmens ging hier over in gesprek met directeur Alphons Hesselmann tijdens een Business Update.

Lees verder

Omdenken in traditionele sector

Omdenken is het sleutelwoord bij circulaire economie. Hoe zorg je ervoor dat dit een gewoonte wordt in een traditionele sector als de betonbouw? Robert Denneman sprak tijdens deze Business Update met Jaap Schotanus van Bio Bound.

Lees verder

Algoritmen die werken voor iedereen

Door het generieke karakter zal artificial intelligence impact hebben op alle bedrijfssectoren, ons privé leven en de maatschappij. Luke Liplijn sprak tijdens Data Studio met Kees van der Klauw van de Nederlandse AI Coalitie. 

Lees verder

Duurzame waarde ketens

De economieën van landen zijn door waarde ketens steeds meer met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. Deze wereldwijde vervlechting heeft positieve en negatieve kanten. Ron Lemmens sprak er over in een Business Update met Désirée van Gorp.

Lees verder

Elke keer Raaak!

Heb jij een lokale werkexpert? Raaak Personeel is een uitzendbureau gespecialiseerd in een persoonlijke én lokale aanpak. Hoe Raaak in tien jaar groeide tot negen vestigingen door het land vertelde Andreas Bouman aan Fabienne de Vries in Let's Talk Business.

Lees verder

Deelvervoer en mobiliteit in coronatijd

Een nieuwe uitzending van Smart Mobility. Marco Maréchal ging in gesprek met Martijn van der Valk van Greenwheels, Robbert-Jan Vogel van Juuve en Jochem Reintjes van Shuttel over deelvervoer en mobiliteit ten tijde van de coronacrisis.

Lees verder

Een nieuwe start

Robert van den Ham sprak in De Ondernemer met Niels Meijssen over zijn initiatief voor een nieuwe boekingssite, Thijs van der Zande over een nieuw evenementenconcept, Yoran van Donselaar over Findey Vouchers en Thijs van Dijk over crisiscommunicatie bij Action, Jumbo en Booking.com.

Lees verder

People Power

Glenn van der Burg praatte tijdens People Power met Prof. Rick van Baaren en Tom Bos over een leven lang leren, met Ingeborg van Harten en Maaike de Wit over mensgericht leiderschap in coronatijd en Jeroen Busscher was zelf te gast in People Power Change.

Lees verder

"Wat je ziet, doe je zelf"

Ron Lemmens sprak tijdens een Business Update met Erna ter Weele en Margon van Toor, van Verbeelders van Verandering. Tijdens deze update ging het over de lancering van hun boek "Wat je ziet, doe je zelf".

Lees verder

Diervoeding in een Circulaire Economie

Koen Bugter ging tijdens een Engelstalige Let's Talk Business in gesprek met met José Villalón en Leo den Hartog van Nutreco. Zij zijn sustainability- en innovatie experts. Onderwerp van gesprek was dierenvoeding en resistentie tegen antibiotica. 

Lees verder

Van failliet naar klimaatneutraal

Hoe een bedrijf dat gezonde en eerlijke drankjes maakt bijna failliet ging, vervolgens toch succesvol werd en streeft naar een klimaatneutraal bestaan. Glenn van der Burg sprak in Impact met Benjamin van der Kloet en Katie Leggett van Innocent. *

Lees verder

Een technische versnelling

Door de pandemie zijn we in een digitale versnelling gekomen. In het verleden had digitalisering impact op arbeidsproductiviteit, maar langzaam zijn we minder productief geworden. Ron Lemmens ging hierover in gesprek met Cokky Hilhorst, professor Business & IT.

Lees verder

Tweak je Mindset

In deze special stonden Martine Hauwert en Edwin Hansma van FYNCH stil bij het thema mindset. Hoe werkt je mindset? Hoe kun je jouw mindset veranderen en welke concrete stappen kun je hier in ondernemen? 

Lees verder

Influencer marketing

In deze Business Update op New Business Radio namen we een diepe duik in de wereld van influencer marketing. Hoe werkt het en is dit business veranderd tijdens de coronapandemie? Robert Denneman sprak met Anneke Schogt van Influencer Marketing Agency, of IMA.

Lees verder

Marketing Report

In Marketing Report spraken Peter Wybenga en Bas Vlugt met René Zeedijk van ZIGT, Marlene Wickel van Jean Mineur Mediavision, Martin de Boer van Corendon Hotels & Resorts, Karlijn Marchildon van VanMoof, Menno Wats van Citroën en Hanna Verboom.

Lees verder

NIEUW: Business Open 3.0

Roelof Meijer starte met het nieuwe programma over netwerken, samenwerken en verbinden: Business Open 3.0. Deze week waren te gast: Christel Teurlings van Your VR Connector, René Metz van Easy Office Online en Gwen Dudok van Heel van Dudok Consulting.

Lees verder

Reizen in het Coronatijdperk

Kunnen we deze zomer wel op vakantie? Hoe bereidt de reisbranche zich voor op het vakantieseizoen? Robert van den Ham van De Ondernemer vroeg het aan Frank Oostdam van ANVR, Léon Dijkstra van Eden Hotels en Judith Eyck van Vakanties.nl in 'De Ondernemer'.

Lees verder

People Power

Keynote spreker en schrijver van het bestseller management boek 'Connect', Menno Lanting, kwam praten over zijn inzichten. Ingrid van der Vorst van Versa Welzijn deelde haar visie op innovatie, ondernemerschap en je organisatie continu verbeteren met Glenn van der Burg.

Lees verder

Inzicht in je beslissing

Martine Hauwert sprak tijdens Let's Talk Business met Johan Geeroms, Niels de Bever en Ronald van Erven van Euler Hermes Nederland. Euler Hermes helpt bedrijven met het maken van handelsbeslissingen. 

Lees verder

Wat is jouw lifegoal?

Leef jij je optimale leven? Auteur Mien Gheysens van Lifegoal Academy begeleidt mensen met allerlei hulpvragen. Van loopbaanbegeleiding tot burn-out, in haar praktijk kan iedereen terecht. Martine Hauwert ging in deze Business Update met haar in gesprek.

Lees verder

Produceren voor de zorg

De coronacrisis heeft bij veel bedrijven voor een switch in productie gezorgd. Sommige van deze bedrijven zijn zelfs producten gaan produceren om de zorg te steunen. We spraken er tijdens een Business Update over met Bart Vansteenkiste van Walki Belcoat.

Lees verder

Verplichte Huurverlaging

Door de coronacirsis komen steeds meer ondernemers in de problemen. Een van de opties die steeds vaker aangegrepen wordt is huurverlaging aanvragen. Christa Verploeg van DAS vertelde in deze Business Update graag over de rechten van (ver)huurders en gaf tips om tot oplossingen te komen.

Lees verder

Samen de cirkel sluiten

Glenn van der Burg sprak in Impact met Meinderdjan Botman van Renewi en Nanne Fioole van RetourMatras. Hoe zorg je dat je de cirkel rondom een product sluit? Dat doe je niet alleen. Sterker nog, daar moet je met een flink aantal partijen samenwerken.

Lees verder

De Platform Economie

Ron Lemmens sprak tijdens een Business Update met Bart van der Linden over de platform economie die vorm aan het krijgen is door de huidige versnelde digitalisering. Bart is eigenaar van Source2Innovate en export op het gebied van de digitale transformatie.

Lees verder

De Kunst van Samenwerken

In deze Business Update gingen we in gesprek met Wim Witteveen van AlliantiePartners over professioneel samenwerken. Iets wat juist nu, in tijden van crisis, van grote waarde en belang is. Samenwerkingsverbanden professioneel aangaan, het inrichten en goed besturen is een vak apart.

Lees verder

Van visie tot resultaat

Hessel Jan Smink sprak tijdens Van A tot Z Succesvol met Joost van der Pols en Robbert Veraart van Codecentric Nederland. Ze creëren maatwerk software en helpen daarnaast organisaties zelf software te bouwen.

Lees verder

Zinvol crisis advies

Ron Lemmens sprak met Renate de Lange van de Raad van Bestuur van PwC. Zij willen ondernemers houvast bieden en staan gratis klaar om ondernemers op weg te helpen bij acute vragen zoals: Hoe loods ik mijn bedrijf goed door deze crisis? Hoe zorg ik voor mijn medewerkers?

Lees verder

Vraag om verandering

Hoe kunnen wij als gewoontedieren goed omgaan met de huidige veranderingen? Lisa van Ludi legt in deze Business Update uit hoe ze dit op een nuchtere maar wel empathische manier begeleiden. Ludi is expert in bedrijfskundige en psychologische kennis over ondernemers en organisaties. 

Lees verder

Back To Business

Hoe gaan we 'Back To Business' na alle campagnes over thuisblijven, werken en veiligheid? Marcom expert Thijs van Dijk deelde zijn visie. Ook sprak Thomas Hendriks van De Ondernemer over het Brexit nieuws met Lennard van Otterloo tijdens De Ondernemer. 

Lees verder

People Power

Glenn van der Burg praatte in People Power met Marian Thunnissen, prof. Joop Schippers en Nathalie Hazenberg over loopbanen en met Marko Terpstra en Tom van Disseldorp over corona verandering. Daarnaast is er ook weer een People Power Forum.

Lees verder

Thuiswerken na corona?

Tijdens deze laatste 'De Update voor Ondernemers' sprak Ron Lemmens met Thomas Hendriks over thuiswerken. Een groot deel van de werknemers wil ook na de coronacrisis blijven thuiswerken. Kan dat zomaar?

Lees verder