Nieuws

Groei doet er toe

Donderdagmiddag om 17:00 uur een nieuwe GrowthMatters op New Business Radio. Bert Kok en Rick van Dijk gaan in gesprek met Joost Uitdewilligen van TinQwise en Amin Usman van Boekhandel Voorhoeve over de uitdagingen waar zij als ondernemer tegenaan lopen.

Lees verder

Smart offices

Martine Hauwert gaat vrijdagochtend in een Engelstalige Let's Talk Business in gesprek met Sander Schutte en Jasper Schuurmans van Mapiq over Smart Office en wat er qua privacy bij komt kijken. Is het “Big Brother is watching you” of valt dat eigenlijk wel mee?

Lees verder

A safe business trip

BCD Travel helpt organisaties om op een effectieve manier hun reisbudgetten in te zetten en bieden reizigers innovatieve tools zodat ze veilig kunnen reizen. Maandagochtend schuift Diederik Banken van BCD Travel aan bij Martine Hauwert in Let’s Talk Business.

Lees verder

Zorg met AI

Het digitale zorgplatform DEARhealth zorgt ervoor dat patiënten met hun zorgverlener in contact staan. Daniel Hommes en Katinka de Korte van DEARhealth schoven bij Folkert Tempelman aan in Let’s Talk Business.

Lees verder

Wonen = data

Kadaster heeft op verzoek van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur een onderzoek uitgevoerd naar de rol van investeerders in de woningmarkt. Paul de Vries schoof aan bij Martine Hauwert in Let's Talk Business.

Lees verder

Marketing Report

In Marketing Report, spraken Peter Wybenga en Bas Vlugt in de studio o.a. met mediaondernemer Erik de Zwart, Fonds Gehandicaptensportdirecteur Nike Boor, Nathalie Lam van Philips, Aldo Breed van Kiesjefolders en René Zeedijk van MediaScience.

Lees verder

Blij in de zorg

In De Ondernemer op New Business Radio sprak Anna Neeltje de Boer in de studio met Marijke Horstink, oprichter van HappyNurse. Stoppen als bankdirecteur en het beginnen van een uitzendbureau in de zorg bleek een meesterzet.

Lees verder

Sustainable future of change

Glenn van der Burg ging in People Power op New Business Radio in gesprek over de thema’s duurzame inzetbaarheid, future of work en change. Hij sprak onder meer met Janet de Weerden, Jille Ganzinga van Boom en Erik Petersen van Centraal Beheer.

Lees verder

Recyclen doe je samen

Recyclen van elektronisch afval, oftewel e-waste, is belangrijk voor het terugwinnen van belangrijke en schaarse grondstoffen. Fabienne de Vries sprak in Let's Talk Business met Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle.

Lees verder

Dutch Media Week LIVE!

Rick van Velthuysen presenteerde afgelopen week Dutch Media Week LIVE! Samen met interessante gasten uit de mediawereld werd elke dag vanuit Beeld en geluid gesproken over activiteiten in de Dutch Media Week! Luister hier alles terug!

Lees verder

Online Radio Awards 2019 op New Business Radio!

Domien Verschuuren was de grote winnaar met twee awards, Beste Presentator en Beste Podcast voor ´Man Man Man, de podcast´. De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar KINK.

Lees verder

Veilige data in de zorg

Iedere organisatie deelt informatie online. Het is niet de vraag óf er een datalek plaatsvindt, maar wanneer. Hoe ga je daar mee om? Rick Goud van Zivver schoof bij Folkert Tempelman aan in Let’s Talk Business. 

Lees verder

Impact van gas en stroom

In Impact op New Business Radio ging Glenn van der Burg in gesprek met Koen Eising, CSR Director bij Alliander, Nederlands grootste netbeheerder voor stroom en gas. Waar ligt hun prioriteit en hoe zien zij hun vakgebied ontwikkelen? 

Lees verder

Hybride data

Bij HVR Software ontwerpt men realtime datareplicatie-oplossingen. Hiermee kunnen grote hoeveelheden data snel en efficiënt verplaatst worden naar hybride omgevingen. Henk Snippe van HVR Software schoof bij Fabienne de Vries aan in Let’s Talk Business.

Lees verder

Gevestigde orde versus de toekomst

Maarten Labots en Klaas van Egmond gingen op Springtij in gesprek onder leiding van Mildred Hofkes, initiatiefnemer NieuwBestuur Dutch Circular Leadership. Twee perspectieven, die van de gevestigde orde en die van de toekomst. Gaan zij elkaar vinden in het midden?

Lees verder

Let's communicate

Hill+Knowlton is een full-service communicatieadviesbureau. Ze ondersteunen bedrijven in verschillende communicatiedisciplines bij opdrachten en communicatievraagstukken. José Tijssen en Ingo Heijnen waren te gast bij Martine Hauwert in Let’s Talk Business.

Lees verder

Leer van je fouten

Faillissement is soms niet te vermijden, maar hoe kan je hier als ondernemer positieve lering uit trekken? Anna Neeltje de Boer ontving in De Ondernemer Ronald Gans, die daar het boek 'Had ik maar naar mijn vrouw geluisterd' over schreef. 

Lees verder

Inclusion & diversity

Glenn van der burg ging in People Power in gesprek met Masha Trommel van Women Inc en Jules van der Perre van ABN AMRO over inclusie en diversiteit. In het tweede uur ontving hij Suzanne Verzijden van Philips in HR creates People Power. 

Lees verder

Kopen/Verkopen: alles op een rijtje

In MKB Investeringsupdate was Marcel Vlaar van RSM Accountants te gast bij Folkert Tempelman om de ‘haken en ogen’ die een aankoop-en verkoopproces met zich meebrengen te belichten. Marcel heeft Financiële Due Diligence ervaring ten behoeve van PE en MKB+ plus.

Lees verder

Logistieke sector groeit

De logistieke sector is ontzettend in beweging. Denk aan de verschuiving van offline naar online. Dit vraagt efficiency en flexibiliteit. CB heeft binnen deze sector al 145 jaar ervaring. Hans Willem Cortenraad schoof aan bij Fabienne de Vries in Let’s Talk Business.

Lees verder

Podcast workshop in De Radiofabriek

Wat is de impact van een podcast? Welke kansen biedt dit voor je communicatiestrategie en hoe breng ik op een goede manier mijn verhaal over het voetlicht? Met deze vragen ga jij aan de slag in De Radiofabriek tijdens de workshop zakelijk podcast maken!

Lees verder

Financing issues

European Merchant Finance lost dagelijks korte termijn financieringsvraagstukken op voor ondernemers. Diederik Werdmölder was bij Folkert Tempelman te gast in Let’s Talk Business. Diederik heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.

Lees verder

Stop dierenleed

World Animal Protection werkt aan een wereld waarin wreedheid tegen dieren niet meer bestaat. Ze leveren hulp, geven voorlichtingen en strijden voor betere wetten en regels. Dirk-Jan Verdonk schoof aan bij Fabienne de Vries in Let's Talk Business.

Lees verder

Songfestival challenge

Bert Kok en Rick van Dijk spraken in MediaMatters met de winnaars van de ’2020 Dutch Eurovision Song Contest Innovation Challenge’. Deze Challenge is door MediaMatters georganiseerd in opdracht van NPO, AVROTROS en NOS.

Lees verder

Bedrijf (ver)kopen?

Ferry Nahon van Marktlink was te gast bij Folkert Tempelman in Let's Talk Business. Marktlink begeleid overnames voor zowel kopers als verkopers en zijn daarnaast adviseur voor waardebepalingen, financieringen en conflictbemiddeling.

Lees verder

Futurize your career

De tweede Let's Talk Business met Yacht. Ansco Dokkum en Tamar Horsting schoven aan bij Martine Hauwert in de studio. Ze gingen in gesprek over hun eigen model 'Great Conversations', die dit jaar is gestart voor de werknemers. 

Lees verder

Ik wens je veel personeel...

... dus geen pensioen! Dat was het thema in My Personal Finance. Roelof Meijer sprak in de uitzending vier gasten over wat de valkuilen zijn voor ondernemers met personeel en hoe je er voor zorgt dat je zaak straks wel degelijk je pensioen is.

Lees verder

Physee wint KvK Innovatie Top 100

In De Ondernemer waren de winnaars van de 14de editie van de KvK Innovatie Top 100 te gast. Het Delftse Physee mag zich het meest innovatieve bedrijf noemen. Anna Neeltje de Boer ontving Willem Kesteloo van Physee in de studio en ging erover in gesprek.

Lees verder

HR, organisatiekunde en Forum

Glenn van der Burg sprak in People Power met Marije de Greef van Driessen HRM over HR, met Dick den Braber van BDO en Jesse Segers van Sioo over organisatiekunde én waren Laurens Knoop, Kaouthar Darmoni en Ton maas te gast in het Forum.

Lees verder

Speed up succes

Heliview Professional Marketing Services versnelt commercieel succes door middel van het genereren van leads voor partners en doorgroeimogelijkheden te faciliteren voor medewerkers. Pim Böinck schoof aan bij Folkert Tempelman in een Business Update.

Lees verder

New Business Radio live vanaf Springtij

In een speciale uitzending van Impact vanaf Springtij op Terschelling gingen Glenn van der Burg, Ron Lemmens en Martine Hauwert met leiders op zoek naar de ingrediënten van leiderschap dat nodig is in transities.

Lees verder

Wereldwijde rechtsbijstand

DLA Piper is een multinationaal advocatenkantoor met kantoren in meer dan 40 landen. Paul Hopman van DLA Piper schoof aan bij Folkert Tempelman in een Let’s Talk Business. Hoe adviseren ze bedrijven en wat is het kompas voor hun bedrijfsstrategie?

Lees verder