Nieuws

Zorg en circulaire besturen

In de nieuwste uitzending van NieuwBestuur - Dutch Davos op New Business Radio stond circulair bestuur in de zorg centraal. Glenn van der Burg en Mildred Hofkes ontvingen in de studio oud-topman van DSW Chris Oomen en Roland Kip, directeur van IZZ.

 

Het thema van deze uitzending was 'Zorg en Circulaire Besturen, de oplossing voor betaalbare zorg ligt in de bestuurskamers'. Te gast waren Chris Oomen, oud-topman van zorgverzekeraar DSW, en Roland Kip, directeur van IZZ; het ledencollectief van mensen in de zorg.

 

De columnist van deze aflevering van Nieuw Bestuur - Dutch Davos was Andre Heuvelman, trompetist, performer, inspirator, creatief adviseur en innovator. Daarnaast is hij ook keynote speaker.

 

Ook was er weer een speciale vertegenwoordiger van de jonge generatie een brandende vraag aan deze twee zorgtoppers mocht stellen.

 

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien, van lineaire groei is eindig. Simpelweg, omdat we maar één planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij circulaire business, hoort een circulair bestuur.

 

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen er uit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de conferentie Dutch Davos. In aanloop maken wij een reeks radioprogramma's, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

 

Deze aflevering van NieuwBestuur Dutch Davos werd mede mogelijk gemaakt door CIRCL Zuidas

 

Ga terug