Nieuws

People power 30-09-19

HR, organisatiekunde en Forum

Glenn van der Burg sprak in People Power met Marije de Greef van Driessen HRM over HR, met Dick den Braber van BDO en Jesse Segers van Sioo over organisatiekunde én waren Laurens Knoop, Kaouthar Darmoni en Ton maas te gast in het Forum.

In de reeks maandelijkse radioprogramma’s onder de titel “HR creates People Power” gaat Glenn met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren? Wat is de kracht van mensen en wat de zwakte? Welke rol speelt HR hierin? Hoe pak jij het aan in jouw organisatie? Hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen? In deze aflevering is te gast Marije de Greef van Driessen HRM.

De accountancy sector lijkt wellicht een stabiele omgeving, maar schijn bedriegt. Welke ontwikkelingen dwingen accountants tot veranderen? Wat is de rol van leiderschap daarin en hoe pakken bureau's dat aan? In de studio Dick den Braber, voorzitter Raad van Bestuur van BDO en Prof. Jesse Segers, rector van Sioo en leiderschapsexpert.

In People Power Forum gaan spraakmakende mensen in gesprek over een werkthema. Met onderscheidende opinies en interessante invalshoeken. In deze aflevering gaan Harry Starren en Glenn van der Burg in gesprek met het Forum over: ’De activistische professional’.

Het was altijd goed gebruik dat adviseurs, trainers en coaches politiek neutraal waren. Steeds vaker kiezen professionals partij. Onlangs verscheen An Kramer’s ‘Ben jij al activistisch?’. Het vakblad voor organisatieprofessionals had onlangs als thema: ‘sociaal ondernemerschap’, ook daar pleitten auteurs voor activisme. Bij het snelgroeiende School of Life, bij Lowlands en het immer voltekende Brainwash festival zien we iets dergelijks.

Keren de jaren zestig (van de vorige eeuw) terug in een nieuw jasje? Is het goed nieuws of heeft het fenomeen ook een schaduwzijde?

Het Forum bestaat deze aflevering uit: Laurens Knoop van de School of Life en Brainwash, Kaouthar (Coco) Darmoni van o.a. de Goddess workshops en Adelheid Roosen van de wijksafari’s.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live