Nieuws

People power 14-10-19

Sustainable future of change

Glenn van der Burg ging in People Power op New Business Radio in gesprek over de thema’s duurzame inzetbaarheid, future of work en change. Hij sprak onder meer met Janet de Weerden, Jille Ganzinga van Boom en Erik Petersen van Centraal Beheer.

In het tweede uur waren Joop Schippers, Jasmijn van Harten van Universiteit Utrecht en Hans Bodt van het Amphia Ziekenhuis te gast. Het derde uur schoven Jeroen Busscher en Bart Hufen aan in People Power Change.

Deze aflevering van People Power maakte Glenn samen met Centraal Beheer Open. Een initiatief van Centraal Beheer waarin zij werkgevers uit verschillende branches samen brengen. Hierdoor ontstaat een netwerk waarin kennis en ideeën worden uitgewisseld. Kansen en oplossingen worden ontwikkeld, die een werkgever nooit alleen had kunnen bedenken.

People Power maakt samen met de Future of Work Hub van de Universiteit van Utrecht een reeks programma's over de toekomst van werk. De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over werk. In deze aflevering: Wat is het effect van technologische ontwikkeling op werk. Er zijn veel verhalen in omloop over het verdwijnen van werk. Dat meer dan de helft van de banen gaat verdwijnen. Wwat wordt vanuit onderzoek werkelijk verwacht? Wat gebeurt er al? Wat betekent dit voor leven lang leren en de manier waarop je organiseert?

Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en ik in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Wij noemen ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. We onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen?

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live