Nieuws

Road to the Cloud: Girls' Day

In 'Road to the Cloud' ging Ron Lemmens, samen met co-host Patrick Brand van Interxion, met meerdere gasten in gesprek over de aankomende Girls' Day. Deze dag laat meisjes van 10 t/m 15 jaar kennismaken met en enthousiasmeert ze voor bèta, techniek en IT.

 
Tijdens deze dag openen door heel Nederland bèta technische IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren deze leeftijdsgroep. Zo laat Girls’ Day meisjes de voor hun onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven! 
 
Tijdens deze uitzending waren te gast: Sahar Yadegari, directrice van VHTO; Melissa Scholten van Interxion Datacenters en lid van de Werkgroep Diversiteit & Inclusiviteit van NLdigital; Eline Stuivenwold van de Dutch Data Center Association; Ilona Walstra van Dell Technologies en member van de ERG Women in Action en Yeni Joseph, Public Policy Manager onder meer van Inclusion & Diversity bij NLdigital.
 
Road to the Cloud
Deze specialreeks staat geheel in het teken van 'Let kids get digital’; hoe maken wij onze kinderen bestand voor een digitale toekomst? Op dit moment moeten kinderen maar geluk hebben als hun school toevallig wél aandacht besteedt aan digitale geletterdheid. Hierdoor neemt de digitale kloof tussen kinderen toe. Als we willen dat ieder kind dezelfde kansen heeft, moet dit goed geregeld worden. In de Special: 'Road to the Cloud' gaan we dieper in op de digitaliseringsslag die nodig is in het onderwijs.
 

Ga terug