Nieuws

Trending Today 060423

Seizoen van herstel: Van inflatie tot vermaak en gesprekken met ondernemers

Trending Today stond dit keer in het teken van het leven na corona.

Ruim een jaar geleden werden de coronamaatregelen in Nederland versoepeld en leek de pandemie achter ons te liggen. Maar nu, na veertien maanden later, liggen er andere uitdagingen.

Er is sprake van een aanzienlijke inflatie, wat zich kenmerkt door hogere prijzen voor energie en brandstoffen, geopolitieke spanningen. En daarbij kampen sommige ondernemers met schulden die ze tijdens de coronacrisis hebben opgebouwd.

Ondanks bovenstaande uitdagingen, is het nu tijd voor vermaak, het mooie weer komt eraan en pretparken, horecaterrassen en vakanties komen weer tot leven. In Trending Today vroeg men zich af of dit hét seizoen van herstel is.

Ron Lemmens en Marc van Hal gingen in gesprek met Frank Oostdam, directeur van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Daarnaast werd er ook een ronde worden gemaakt langs horeca-ondernemers en werd er gesproken met Hanneke Wijshake van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Zijn ze al klaar voor de lente? Ook werd er gebeld met Anna-Maria Giannattasio, de directeur van Puur Events, met wie er eerder tijdens de coronapandemie is gesproken op New Business Radio. Hoe gaat het nu met haar? 

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live