Nieuws

De Ondernemer 241023 Thomas Vles

De Ondernemer #62

De Ondernemer stond in het teken van starten, successen, falen en weer doorgaan.

Jonathan van Noord ging in gesprek met serie-ondernemer Thomas Vles, nu CEO van Tellow, over klappers én mislukkingen die het ondernemerschap zo mooi maken. Na jaren ondernemerschap is Thomas Vles nu CEO van Tellow, een platform voor bankieren, boekhouden en het indienen van belastingaangiften voor zzp’ers en kleine bedrijven. 

Binnen een jaar hielp hij Tellow aan een omzetstijging van 70% en is de omzet sinds zijn start ruimschoots verdubbeld. Zijn geheim? Denken als een startup en dus bieden wat de markt wil, óók als je daar als bedrijf nog niet klaar voor bent. Volgens Thomas ben je namelijk te laat als je pas de markt op gaat als je product af is.

Zo werd de complete boekhoudoplossing in Tellow verkocht voor de prijs van een softwarepakket, terwijl het bedrijf de technologie nog niet af had om de boekhoudfuncties aan te bieden. Thomas’ oplossing? Het inschakelen van een leger van boekhouders tot de tech het over kon nemen.

Thomas begon zijn ondernemersreis echter met kattenbakken. De wegwerpkattenbakken van Poopy Cat waren onder meer te zien bij de BBC en in het tijdschrift van Oprah Winfrey. Nadat hij het bedrijf verkocht aan de eigenaar van onder andere Pets Place, begon de ondernemer als investeerder. Lang niet altijd zo succesvol, maar wel leerzaam. Welke lessen hij geleerd heeft uit het ondernemerschap en waarom kiest hij nu voor een positie in loondienst?

Verder te gast waren retailexpert Paul Moers, Mark Ligteringen van Planet Happy, Marijke Schreiner van StayOkay, Michel Clausing van DHL e-commerce Benelux en Lotte Blom van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live