Nieuws

Charlotte Melkert De Ondernemer 300124

De Ondernemer #73

Het ging tijdens De Ondernemer over je wervingsproces slimmer maken.

Toen Charlotte Melkert met haar zus Fleur doorkreeg dat veel kandidaten tijdens sollicitaties niet werden geselecteerd op hun vaardigheden, maar op basis van sollicitatiebrieven, afkomst of cv, wisten ze dat ze een businessmodel hadden.

Hun bedrijf Equalture biedt bedrijven dan ook game-based assessments aan. Door deze games voor te leggen aan bestaande teams wordt de wervingsbehoefte beter in kaart gebracht. Anderzijds kunnen sollicitanten die de games doorlopen objectief worden beoordeeld op hun potentie.

Vijf ondernemersjaren verder hebben de zussen grote klanten binnengehaald zoals Ahold Delhaize, Randstad, en PepsiCo. Hoe ze dat voor elkaar kregen, hoe de toekomst van personeelsbeleid eruit ziet en hoe jij als ondernemer beter personeel kunt werven, was de rode draad in de aankomende uitzending van De Ondernemer.

Verder te gast waren Peter Straatsma van TimeInvest, Ronald Kleverlaan van stichting MKB-financiering, Wobbe van Zoelen van Anne&Max en Jan van der Spoel van het boek 360 graden vertrouwen.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live