Nieuws

190424 Impact

Dierenpark broedplaats van duurzame innovatie

Tijdens Impact ging het dit keer over dierenparken, klimaat en milieu.

Dierenparken hebben een grote verantwoordelijkheid als het gaat om klimaat en milieu. Maar hoe doen ze dat? Gaat de temperatuur in het onderkomen van de tropische dieren nu een paar graden naar beneden? Krijgen de dieren nu afgedankt supermarkt fruit te eten en zijn de leeuwen veganist geworden? 

Glenn van der Burg ging erover in gesprek met drie experts. Te gast in de uitzending waren Astrid Wassenaar algemeen directeur bij DierenPark Amersfoort; Clemont Struik, coördinator veiligheid en duurzaamheid bij DierenPark Amersfoort; en Jens van der Laan, Head of Energy Solutions bij GroenLeven.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke derde en vierde vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live