Nieuws

Digital Transformation 14 januari 2016

Digitale media en de actualiteit

Digital Transformation stond in het teken van online media. Lara Ankersmit is Hoofd Digitale Media bij de NOS. Met haar spraken we over de online activiteiten van de NOS. Gerald Been is de founder van Ubideo, met deze app kan iedereen live videoverslag doen van events.

Lara Ankersmit was zeer intensief betrokken bij de online makeover van de NOS. Zo werd de razend populaire site vanaf de grond opnieuw opgebouwd en kreeg video een prominentere rol. Maar de NOS doet nog veel meer, ze zijn online via verschillende kanalen te volgen en experimenteren hier ook volop mee.

Gerald Been is de founder van Ubideo. Op dit platform kun je op afstand via livestreams evenementen bijwonen. De streams zijn per event gebundeld waardoor je kunt kiezen uit meerdere streams en ondertussen in een chatbox erover kunt praten. De streams zijn net als bij Periscope afkomstig van smartphones. Ook kun je andere gebruikers vragen om ergens een kijkje te gaan nemen en dit met jou te delen. Ubideo werd onder meer toegepast tijdens TEDx Amsterdam.

Het programma 'Digital Transformation' gaat over radicale digitale innovaties, met wekelijks ondernemende studiogasten en aandacht voor nieuwe technologieën en gadgets die ons leven gaan veranderen.

'Digital Transformation' wordt gemaakt in samenwerking met Mobiquity en is elke donderdagmiddag om 15.00 uur live te beluisteren op New Business Radio. De wekelijkse uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.

Luister live